Peuter & Kleutergym, voor een gezonde ontwikkeling van je kind

Ook jouw peuter kan bij ons onder deskundige leiding lekker gymmen in een echte gymzaal. Dit is niet alleen hartstikke leuk, maar ook nog eens heel gezond en goed voor de ontwikkeling van je kind!

Peutergym kan al vanaf 3 jaar

De nadruk van peutergym ligt op het hebben van plezier in bewegen en  zo onbewust leren. Door middel van spelletjes, liedjes en oefeningen wordt de motorische ontwikkeling van het kind zoveel mogelijk gestimuleerd en bevorderd.

De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Kleutergym is de logische volgende stap

Mocht je kind zover ontwikkeld zijn dat het aan kan sluiten bij de kleutergymnastiek, dan zal de leiding dit met je bespreken. De richtlijn voor de overstap van peuter naar kleutergym is vanaf 4 jaar, zodra het kind naar groep 1 van de basisschool gaat (start sportseizoen).

De lessen kleutergym zijn gericht op het uitbouwen van de bewegingsmogelijkheden van het kind en op het hebben van plezier tijdens bewegen.

Door prikkelende, uitdagende en vooral leuke bewegings- en spelvormen proberen we ieder kind voor te bereiden op een leven lang sport. Doorstromen naar basisgymnastiek en turnen kan, maar is natuurlijk geen voorwaarde. Kleutergym is een uitstekende voorbereiding op iedere sport.

Tarieven

Lid worden? Bekijk de voorwaarden en de kosten op de pagina Contributie.

Lestijden

Er wordt peutergymles aangeboden op vrijdag. Bekijk het Lesschema.

2 Gratis Proeflesssen

Eerst vrijblijvend  proberen voor je (kind) lid wordt! Aanmelden proefles.